dimecres, 26 de febrer del 2020

d'ofici, forner (10 de 10)

Avui en dia gairebé tots els forns pertanyen a una o altra empresarial cadena del gremi. Són establiments uniformes de mobiliari que, per tàctiques comercials, operen amb el sistema de portes obertes.
Mil i un formats de barres i de contingut alimentari s'alineen en prestatgeries després de ser cuits dins del modern, voluminós i potent armari que fa de forn elèctric. Les peces de massa a coure, provenen del polígon industrial de la zona dins de camions o de furgonetes nevera...; tota una cadena industrial de muntatge que de mica en mica, ofegats per la prepotent competència, ha fet desaparèixer els forns tradicionals, aquells de porta de vidriera per obrir en entrar, la qual cosa permetia dur-te, a més a més del pa elaborat artesanalment, aquell caliu i aroma de la botiga que en obrir-la i sortir, t'acompanyaven unes passes enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada