Formeu part
de la piscifauna dels litorals marins amuntegats, sempre, un damunt de l’altre;
sou d’hàbits força efusius, la qual cosa ens duu a comprendre la desorbitada
procreació que us ha tocat patir si fem cas del que la Wiquipèdia ens fa saber
en un punt del vostre costumari: “Hi ha musclos mascles i musclos femelles i
la seva fecundació és externa. La femella pon entre 5 i 12 milions d'ous a
l'aigua que l'envolta. Al cap d'una o dues setmanes neixen les larves, que
neden lliurement durant uns vint dies fins que es fixen a les roques i comencen
a fabricar la conquilla.”
