diumenge, 30 de juny del 2024

dimecres, 26 de juny del 2024

per imperatiu felí

No calen coneixements de fotogènia perquè ni tu, ni cap de la teva colla, presenteu cap dubtança; sou de per si fotogènics, sigui per naturalesa, o sigui perquè us rota.

 

nit i dia


A ple dia, la llum que traspassa escletxes i vidres bruts amb la remor dels sorolls del carrer habiten la casa, però entrada la nit, fugint de la foscor i del silenci la deshabiten reblant-li l'abandó.

dimarts, 25 de juny del 2024

"tenir una cosa a mirall": tenir-la exposada sols perquè sia vista

Sembla un d'aquells carrers foscos, estrets, avorrits, sense cap aparador de botiga per mirar, però el dia que ha plogut, quina meravella de llambordes mullades emmirallant, de baix a dalt, les cases més enllà dels terrats.

-

 

dijous, 20 de juny del 2024

“rerefons”: cosa, situació o intenció que és al darrere de l'aparença externa i visible d'una acció o d'una situació o que l'envolta

Va ser en una sessió del Parlament de Ses Illes Balears.

El 18 de juny del 2024, quedarà enregistrat en la Història de Ses Illes com el dia de la visibilització de la pitjor misèria oculta de la Democràcia.

Ells, Gabriel Le Senne de VOX, Margalida Prohens de PP, militants i un fotimer de simpatitzants, mai deixaran de ser aquell rèptil ja format dins de l’ou de la serp.

 

dimecres, 19 de juny del 2024

el tothora sobtat repòs etern


Els teus ho sabien i tu el primer, però, així i tot, l'últim alè sempre semblarà que sigui el de sobte, el de repent.

dimarts, 18 de juny del 2024

qüestions de propietats

Fins ara popularment s'ha afirmat que l'hort és de l'hortolà, la barca del patró i el bestiar del pastor, però si afegim que un banc del mobiliari urbà és de tothom, honestament hem de dir que també un banc és del banquer que treu profit lucratiu manegant-los els calés a tots plegats.

 

 

dilluns, 17 de juny del 2024

"ombra llobina": l'ombra clapada de punts clars, produïda per un arbre de branca poc espessa

Dia a dia, apropant-se al tòrrid estiu, brots de morera omplen el residual brancam de l'arbre del creixent selvàtic i ombrívol fullam a plaer explorable, només, per voladors insectes i ocellets.

 

dijous, 13 de juny del 2024

l’experiència fallida de malpensar

T'he de confessar que el primer dia que l'estora d'espart va ocupar el seu lloc a terra, tot d'una vaig malpensar que tu, esmolant-te les urpes en poc temps la faries malbé, però no, des del primer dia i del segon i així fins fa uns quants mesos tu, l'estora senzillament la utilitzes com a observatori del pati o com, quan veient que gairebé mai passa res, fresquívola superfície per petar una becaina.

 

 

dimecres, 12 de juny del 2024

el fet visible del llenguatge no oral

També hi ha aquell llenguatge urbà de les façanes que permet imaginar a l'interior de l'habitacle buit, l'existència penjada de la paret o dalt d'una lleixa, d'un rellotge aturat de la mateixa manera que, damunt les forquilles, culleres i ganivets espargits dins d'un calaix de l'atrotinat bufet, l'encastat verdet acumulat des del dia que el rellotge va dir ja n'hi ha prou.

 

 

dimarts, 11 de juny del 2024

sota el domini d'un cercle viciós

Sabia que estava enganxat al rectangle vidriat de la pantalla del mòbil, sabia que si trobava el remei, com en altres addiccions, se'n sortiria prou bé, però cercant la resposta dins d'alguna de les aplicacions, eren tantes les solucions que irremeiablement encara el feien més dependent del maleït mòbil.

 

 

dilluns, 10 de juny del 2024

“no hi ha més remei”: no hi ha res a fer, què hi farem

Les reformes tenen això, a fer punyetes l'emblemàtic fumeral i teules d'origen manual al 90% ben conservades i, en el seu lloc, quin remei!, ficar-hi una innovada sortida de fums i teules de rabiüda uniformitat de fabricació industrial.

 

 

dimecres, 5 de juny del 2024

a un cavallet poni

Sembles ser tot un cavall, poni de les illes Shetland, i de ser així, no és d'estranyar que la insularitat de ses illes Balears facin que, de fet, et trobis com a casa.

Comparteixes tanca de pastura amb dos o tres parents teus i, a vegades, amb algun exemplar de cavall negre de raça menorquina essent inexistent cap mena de rivalitat entre vosaltres, però per si de cas un rampell d'inferioritat passes pel teu cap, pensa que t'he retratat en primer pla, la qual cosa vol dir que cap persona que miri la fotografia farà cap comparança que pugui ofendre la teva dignitat equina.

 

dimarts, 4 de juny del 2024

"a la gatzoneta": en posició d’asseure, però sostenint-se només damunt els peus.

És el que tenen els menuts norais, poder còmodament practicar la semi "a la gatzoneta" tot fent-la petar amb llargues o curtes xerrades  via satèl·lit.

 

 

una cronologia del dia amb la vocal "i"

I neix el dia i el sol escalfa..., I transcorre el dia i el sol bruseix..., I mor el dia i el sol desapareix, però no l'escalfor..., I neix la nit i saps que, el maleït sol, ja esmola els rajos per a l'endemà.

 

diumenge, 2 de juny del 2024

d’un ecològic benestar tèrmic

Quin encert tenir la pensada de fer créixer plantes enfiladisses; a l’estiu transmeten fredor, a l’hivern calor i cada dia de l’any fascinació.