dimarts, 31 de gener del 2023

la trajectòria

D'un possible trajecte cap a l'obsolescència programada fins a un d'estructural de deixadesa municipal.

 

dilluns, 30 de gener del 2023

la inspiració

Si la teranyina fou  la inspiradora de la tela metàl·lica, res no fa pensar que el vol ras del corb marí sigui la dels drons.

 

dijous, 26 de gener del 2023

l’esplugabous amant de la diversitat

Tot i ser de mena un esplugabous, sembla que no fas cap lleig al menut equí, ans al contrari, tens la pinta de xalar com les criatures quan el munten; mentrestant, ell, el sofert poni, avesat a suportar pesos damunt la gropa segurament celebrarà d'allò més la teva lleugeresa i la feinada de llevar-li els ocupes paràsits circulant amunt i avall del seu cos.

 

dimecres, 25 de gener del 2023

“estar molt atrapat”: estar en mala situació, en perill de pèrdua total (de salut, de diners, etc.)

Com que agradi o no agradi no hi ha res en aquest món que el pas del temps no certifiqui fugir de quedar atrapat, fer-ho al soscaire com la vella caseta vora mar o l'antic veler de la imatge, pot ser motiu d’alliçonar la pròpia trajectòria vital alhora que t’ajuda a oblidar el malson de visualitzar costeres urbanitzacions de luxe estretament unides a clubs marítims carregats de iots amarrats o en manteniment.

 

dimarts, 24 de gener del 2023

de groc i de verd a la viquipèdia

Del color groc la Viquipèdia diu: és un color primari en molts models d'espai de color i un secundari en tots els altres. És un color sovint associat amb el sol o l'alegria. De vegades s'utilitza en associació amb covardia o por, és a dir, la frase "panxa groga". Als nens els agrada aquest color i s'usa per comercialitzar productes per a nens; també s'empra per a autobusos escolars i taxis, ja que és un color tan brillant i notable. Ah, i els japonesos l'associen amb la lluna.

Del color verd ens diu: és un color primari en molts models d'espai de color i un secundari en tots els altres. S'utilitza més sovint per representar la natura, la curació, la salut, la joventut o la fertilitat, ja que és un color tan dominant a la natura. Pot ser un color molt relaxant, però també es fa servir als Estats Units per simbolitzar els diners, la cobdícia, la malaltia o la gelosia. Dir que algú és "verd" significa que és inexpert o nou.

Dins la xarxa, més enllà de la magnífica enciclopèdia lliure, s'hi troba un munt d'explicacions dels simbolismes dels colors, així doncs, bo és saber que la varietat d'allamanda abocada al camí, a més a més d'entendrir-nos, la part groguenca solar de la flor és l'alegria i, la verdor de les fulles, la importància que té,  tot representant la natura, en la curació i la salut.

 

dilluns, 23 de gener del 2023

quotidianitats dins la jubilació

Aprofitant la sesta més per pair les males notícies del "TN migdia" que no pas el dinar, després només és costum coordinar l'escalf ambiental, el vital i el d'autocomplaure's la mentalitat de qui dia passa, any empeny.

 

divendres, 20 de gener del 2023

a un canet dedins d’un pis

Sense saber qui serà més feliç dins la casa si tu acompanyant-los o ells acollint-hi, en la mirada s'entreveu una mena d'incògnita dissort que sempre desitgem tan sols sigui de passada.

 

dijous, 19 de gener del 2023

de mals temps i males democràcies

El temps meteorològic tal vegada és el que més converses queixoses ocasioni de manera generalitzada entre la naturalesa humana: que si ara fa calor o si fa fred, si plou escassament o si ho fa torrencialment, si en temps de neu aquesta, només empolsima altíssimes cotes o, baixíssimes, arran de platja, quan de veres apareix…, ben mirada la meteorologia acostuma a ser el tipus de democràcia parlamentària repartint hòsties amunt, avall i d’un costat a l’altre deixant que una transversal ciutadania, la que va a peu, complaure’s per anar tirant, amb la teràpia de la queixa.

 

dimecres, 18 de gener del 2023

d’ofensa i d’esperança

Si a principis del segle XX (1909) sorgí la modalitat de ball anomenada Tango escandalitzant la "moralina" dels de la doble moral i ara és peça clau dins dels concursos de balls de saló, no hauríem de patir gaire amb l'aparició de la nova modalitat de ballaruga anomenada "perrear" a ritme de "reguetón" doncs, possiblement abans d'acabar el segle XXI, estarà dins de les competicions dels balls de saló.

Ara bé, un cop pait no escandalitzar-nos, també moltes persones confiem que a principis del segle XXII, la lluita feminista almenys hagi aconseguit igualar que l'home rebi públicament el mateix possible tracte vexatori i de submissió que fins ara només ha tocat rebre la dona, sigui ballant, sigui treballant o sigui pel simple fet d'existir.

 

dilluns, 16 de gener del 2023

"orde natural": disposició de les coses segons llur naturalesa

Tal vegada desordenadament tot forma part de l'orde natural tal qual pot passar dins del desordenat cervell format per ordenades neurones.

 

divendres, 13 de gener del 2023

felinament observant

Fent de pacífica talaia damunt la part seca mitjanera entre el pàrquing i l'extens terreny a vegades cultivat a vegades deixat de la mà de Déu, no perds detall de l'animaló que es belluga dins la variada vegetació ni dels cotxes entrant o sortint del ben estructurat aparcament. .., ets el crac de Sant Climent!

 

dimecres, 11 de gener del 2023

cel rogent...

Tal vegada la memòria col·lectiva fa que fins i tot les criatures que han de néixer ja saben allò de "cel rogent, pluja o vent" però, el que encara no saben és el patiment que algunes d'elles sofriran per la desmesura d'aiguats i ciclons capaços d'esborronar-los la visió bucòlica de celestes roentors.

 

dimarts, 10 de gener del 2023

de puntals, perenne i caduc

Un dels avantatges del llegat talaiòtic és la permanència amb el pas dels segles ni que necessiti, de tant en tant, una mica d'estalonament, característica que no passa amb el temps de les persones visitants o no dels recintes, doncs, havent-hi o no de menester l'estalonament de mediacions, anirem desapareixent sense a penes deixar rastres.

 

dilluns, 9 de gener del 2023

l'absurd malaltís d'interpretar "el dogma"

Subtilment, però fins i tot en mig del camp, qui sap si també per imperatiu legal, un senyal t'aconsella que vagis cap al traçat dretà.

 

dimecres, 4 de gener del 2023

caure en la invisible empara

La llunyana lluna, feiner planeta ara creixent ara minvant, ¿tindrà consciència de la sotmesa esclavitud?, o, en ser tan contemplada, l'egolatria, tal qual la fama en l'estupidesa humana, li fa d'escut.

 

dilluns, 2 de gener del 2023

flaixos de l’allunyament

I que aquest desdibuixat ahir sempre present sigui,  al cap i a la fi, la premonició d'on anirà a parar el dibuix de la realitat d'avui i de l'incert futur...