dimecres, 9 d’abril del 2014

ja hi som a l’illa d’en Daniel Defoe

Ni els guionistes del Polònia hagueren fet millor el discurs del Sr. Rajoy ni encertat en l’entrada, al final de les frases més patriòtiques, de la claca..., el camí serà llarg, avorrit i espinós gràcies al ferri blindatge de la casposa constitució del 78 custodiada a l’altar que el tribunal constitucional té al seu temple on de tant en tant, treuen la patena amb l’hòstia que creuen més adient per defensar l’imperi. Estan blindats i s’han blindat encara més. Ah!, i l’al•lusió a l’illa de Robinson Crusoe, pot ser que el cap de l’estat es faci mirar si l’indret que cita no es tracta de la “seva”Espanya: 
" Les principals lectures crítiques han subratllat la visió defensora del colonialisme de Robinson, perquè l'heroi representa els valors de la civilització occidental, que imposa al nadiu, presentat com a menys avançat. L'organització del temps per a la supervivència és un reflex de les teories econòmiques modernes, mentre que la fe en la raó, el progrés i la salvació són pròpies de la Il•lustració (la natura és vista com a font de recursos i com a món que cal domesticar amb la tècnica)."
P.D. a deu minuts de penjar aquest apunt, veig la coincidència amb el discurs d’Alfred Bosch que  no vaig veure, i el felicito per la ràpida replica a l’al•lusió i la defensa del súbdit d’un nàufrag conservador dels tres imperialistes.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada