dilluns, 28 de novembre del 2016

el got ni mig ple ni mig buit, és a dir, més aviat buit.

Amb vista a la fortalesa de la Mola i al Llatzeret del port de Maó, el sucós solar (fins fa poc en venda) ple d'enderrocs de l'antic habitacle, només conserva la paret seca i la porta de sortida cap a l'estret camí de dalt del penyal.
Ja se sap, capital inversor estranger o nacional tot fa pensar que ha apostat fort per l'habitatge o habitatges segurament de luxe a fi i efecte de satisfer el somni del qui té diners de llarg que, alhora, satisfà el desig de qui per fi l'ha venut, el de la immobiliària i el del conjunt de l'elenc encarregat de dissenyar i construir la nova edificació, i finalment el dels manobres amb tot tipus de papers o sense, encarregats de fer la feina física més feixuga de tot plegat.
Apaivagar anhels materials només poden fer-ho els que mai pateixen crisi econòmica, essent alguns fins i tot, els responsables per allò d'acumular més capital per la qual cosa, activant l'economia afavorint la seva escala de valors, per a uns se'n dirà sortir-se'n de la depressió fomentant, qui sap també, alguna enveja de qui no té dos dits de front de què podem dir humanisme, que farà el que calgui per emular-los. És l'etern peix que es mossega la cua i que a empentes i rodolons ha fet avançar la humanitat.
Mentrestant el dia al dia dels qui tot veient el got buit i, de tant en tant mig ple, seguirem tocant de peus a terra per no caure en el parany del capitalisme i farem cas d'aquells que sempre acostumen a caminar pel mateix senderi, tal és el cas del bloguer "marginalies" que l'endemà del "Dia internacional per a l'Eradicació de la Pobresa" ens diu la seva i ens facilita el percentatge que afecta ses illes balears:17-10-16 HUMILIAR ELS POBRES PER AFAVORIR LES ELITS "En aquest sentit, cal atendre les dades que aporta la "Xarxa per a la inclusió social. EAPN (European Anti Povery Network) Illes Balears" i que diuen que el 26.3% de la població de Balears, gairebé 300.000 persones, viuen en risc de pobresa o d'exclusió social. I també que 115.000 persones (el 10.4% de la població illenca) viuen en pobresa extrema, és a dir, malviuen amb menys de 332 € mensuals."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada