dimecres, 1 d’octubre del 2014

la cara i la creu (2)

De la creu, podem parlar que a Menorca ja han iniciat les obres de construcció de les projectades i costoses (20 milions d'euros pel cap baix) megarotondes programades; aquestes, criticades i qüestionades des de la seva projecció, per  gent experta i entesa que mai han vist, fora d’un interès lucratiu, la necessitat social o de seguretat vial per fer-les, i ara, només queda la possibilitat que la mobilització ciutadana pugui posar fre a tal desgavell. De fet, si ho tenim present, amb una bona unió de forces això seria possible tal com a passat dins el camp educatiu que, gràcies a les mobilitzacions de docents, alumnes, i associacions de mares i pares, han aconseguit que els fos favorable la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears  que ha suspès cautelarment, però d'aplicació immediata, la implantació a les aules del controvertit TIL PP-Bauzanià. 
A Menorca, com que tot ha sigut (en el cas de les rotondes continua essent) un conjunt d’abusos de poder menyspreant constantment medi ambient i drets lingüístics, lligant caps amb el que passa a Catalunya, t’adones de qui són els promotors del malestar social generat, aquí o allí, i et preguntes:
Qui tem la democràcia?, qui trepitja línies vermelles de la racionalitat?, qui menysprea la ciutadania -en el cas de l’estat espanyol- jugant brut amb un tribunal suprem presidit amb uns jutges seleccionats segons un sol pensament únic...?, i així moltes preguntes més, i així algunes respostes que ballen pel cap: 
Un PP hereu de l’AP (alianza popular) hereva del franquisme representant, des de l’any 1939 al 1975, d’aquells nazismes i feixismes combatuts durant la segona guerra mundial a Europa, vençuts però no eradicats com acostuma a passar, malauradament, amb aquells virus virulents controlats sanitàriament però que, de tant en tant i si s’abaixa la guàrdia, fan una devastadora i de vegades mortal recidiva.
I així estem que, com no ens posem les piles i sortim tots plegats als carrers i places, d’aquests no ens alliberarem mai.

1 comentari:

  1. Diuenque el fascisme és oposat al capitalisme.Jo veig que aquest totalitarisme de la pela és la `la pela el sobrepasa sense disimuls. En aquest cas sempre he cregut que abans que el dialeg , el boicot al manco serveix de fre.

    ResponElimina