diumenge, 1 de juny de 2014

joquer

Aus de Menorca i, gràcies ViquipèdiA!

Agró blanc.  Al mes de març migra cap a territoris septentrionals a fi de fer-hi la cria i a començaments de l'hivern retorna als territoris meridionals tan bon punt les cries siguin capaces de volar.

Esplugabous. Aquest no emigra ja li està bé el lloc de naixença. L'alimentació depèn de l'hàbitat. En zones humides s'alimenta de granotes i petits peixos mentre que en pastures i conreus els coleòpters, ortòpters i altres invertebrats formen part de la seva dieta. També menja paràsits, com ara paparres o puces de les vaques i/o animals als quals segueix a la recerca d'aliments menjant a la vegada insectes que els animals espanten mentre van caminant i pasturant.

Ibis negre. El seu hàbitat natural són les zones humides i càlides principalment litorals. Nidifica en els arbres o els canyissars, formant colònies o junt a agrons, becplaners i corbs marins. La femella pon tres o quatre ous, de color blau-gris, en una posta anual. La incubació dura de tres a quatre setmanes.

Oriol. Cria al centre i sud d'Europa i al nord d'Àfrica, i hiverna al centre i sud d'Àfrica. A Catalunya i el País Valencià és un ocell estival distribuït per tot el territori, excepte al Pirineu per sobre dels 1600 m. A les Balears no hi cria (o només ocasionalment) però hi és un ocell de pas durant la migració.

Upupa epops. “Puput” el seu cant és molt fàcil d'identificar, ja que fa "pu-pu-put" i el repeteix moltes vegades des de terra. Acostuma a menjar a terra, caminant tranquil•lament d'un lloc a l'altre mentre va picotejant. A la tardor emigra i cap al nord i centre d'Àfrica, retornant al febrer següent, tot i que als Països Catalans també se'n troba un contingent hivernant que està creixent. Tot i que les seues poblacions són elevades, s'ha observat en els darrers anys una disminució deguda, probablement, a la reducció de zones agrícoles de secà. També és una espècie que es veu afectada per l'ús generalitzat d'insecticides i pesticides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada