dimarts, 31 d’octubre del 2017

fora vuits i nous i cartes que no lliguen

Des de la proclamació de la sisena República a Catalunya un seguit d'opinions fan que, de cop i volta qui la volíem passem de l'eufòria a una mena de temença lluny de convertir-se en  desencís.
Eufòria per haver tingut la sort de veure gràcies a la voluntat del poble i polítics fermament demòcrates,  restituïts tots els greuges identitaris i socials dels avantpassats mescla de diferents llocs de procedència però arrelats sense problemes dins l'espai cultural i social del territori català.
Temor, que no desencís, per copsar com serà de feixuc i difícil de gestionar aquest 155 caigut damunt l’independentisme, activat pels qui tenen el potencial genètic no exempt d'utilitzar abusos de poder utilitzant la força bruta de les armes (avui la de cossos especialitzats en arts marcials), l'escarni o greuges per falses acusacions, patrimoni tot plegat dels que fa segles  comanen Espanya.
Com que també opino que aquest joc de cartes, partida d'escacs o competició de bitlles, s'ha acabat i que cal posar fil a l'agulla perquè ara toca iniciar la revenja, en aquesta imaginària lúdica situació, m'ho he fet venir bé per simular la partida de pòquer finalitzada, això sí amb cartes espanyoles perquè ningú pugui dir que l'independentisme les exclou del calaix dels jocs de taula, tot reconeixent que a l'hora de repartir les cartes, en saber qui ha guanyat la partida, ho he fet mirant els pals i nombres dels naips, descartant d'entrada els que no m'interessava que formessin part de la jugada final.
Conclusió: Pòquer de cincs, el de copes, espases i ors amb l'ajuda d'un comodí, a l'as d'espases (pòquer de cincs que substitueix el modest de bastos per un comodí ultra colpista i agressiu), contra una guanyadora Escala Real o de Color a l'as de bastos i, el que més m'agrada de tot plegat, és el significat esotèric o moral que des de segles tenen els pals de la baralla espanyola, començarem per les cartes guanyadores:
BASTOS: El poble (eines de treball del poble pla), mancat de poder algun. Representen el Món dels Naixements (ja que el bast és la branca original que donarà origen al futur arbre). Per això, representa en si els naixements, els inicis els emprenedors. És una carta d'acció. És més vulgar que l'espasa, ja que el bast és una arma més prehistòrica i més de defensa. Lluita per alguna cosa que es defensa o es pretén aconseguir. Treball. El bast (fusta) es crema i genera foc, per la qual cosa es correspon amb aquest element. El foc llavors, representa l'energia, la calor, l'estiu, la passió.
ESPASES: La noblesa, representada per les espases (força militar), també representen el Món de les Projeccions (L'Espasa representa l'element Aire, i les idees i la ment estan en "l'aire"). Les espases en si, representen lluita per alguna cosa o amb alguna cosa o algú. Representen als Lletrats, Policies, Advocats i tota classe de Professional que estigui format i capacitat professionalment, però molt més aquells que es dediquen a la defensa. S'usen com a atac i defensa, així que seran cartes duals, conflictives (doncs sempre que hi hagi espases hi haurà pors).
COPES: Un calze que representa a l'Església (poder moral), també el Món de les Emocions (l'aigua que porten les copes, representa la transparència, la sensibilitat i la puresa). Les Copes en si, representen esdeveniments socials o familiars de festeig en família o amb gent estimada. La Copa en si, també representa una "cavitat que rep", és a dir alguna cosa que espera a ser omplerta. Molt similar a l'úter femení (per això, la relació amb els embarassos i la fertilitat). En la seva faceta negativa, l'excés de Copes (beguda) pot causar confusió, embriaguesa, il•lusions, al•lucinacions, excessiva sensibilitat i sentiment de desprotecció.
ORS: Representen el Món de les Concrecions (l'or representa els diners i l'element de la Matèria que té valor per si mateix). Els Ors en si, són relacions comercials (on s'utilitza els diners), els diners en si mateix, algun ben material (acte, casa, etc.) que tingui valor físic, alguna creació o concreció d'alguna cosa que es mentalitzava. No és una carta que alguna cosa es posa en acció, sinó que és una carta de collita (veiem materialitzada la sembra ja feta). Representa per això, la terra (qui després de ser collida, es converteix en "bé" que és venut, i així es lucra). Estabilitat, sostén. En la seva faceta negativa, els ors poden representar el materialisme, l'excessiva racionalitat, ser tancat de pensaments, obstinar-se a veure resultats i no fer res.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada