dimarts, 30 de maig de 2017

barri de porta (l) vindicacions dels 70 (2 de 7)

Amb el cap cot, tal vegada per no ensopegar trepitjant l'agrest sòl dels carrers que formaven part de la cosmopolita Barcelona, aquell dia el Sr. Solans guiat pel veïnat, va fer el recorregut de la vergonya urbanística parida pel menyspreu i especulació d'empresaris constructors tipus Sanahuja gairebé omnipresent al barri.
Per a mostra un botó: “La saga Sanahuja, els paletes de Porcioles. Maria Favà, Román Sanahuja, el patriarca de la saga, va edificar el barri del Turó de la Peira, que encara està afectat per l'aluminosi RICS • La família va prosperar molt ràpid després de la guerra en especialitzar-se en la construcció d'habitatges socials.
Per entendre la trama de Sacresa es imprescindible fer una mica de memòria i retrocedir com a mínim 50 anys. Fins a Román Sanahuja i Bosch, el patriarca de la saga i fundador de l'imperi immobiliari. Junt amb Josep Maria Figueras, Juan Antonio Samaranch i Josep Lluís Núñez formen el quartet dels constructors del desarrollismo dels anys cinquanta i seixanta. En aquest grup, Sanahuja seria el màxim exponent dels tripijocs urbanístics de la "Barcelona porciolejada" que va descriure Sagarra en uns versos molt divertits. Però, malgrat les desgràcies que va provocar amb el seu ciment aluminòsic, va aconseguir morir al llit i a la respectable edat de 90 anys. De moment, sembla difícil que els seus descendents superin aquest rècord amb tanta bonança.”
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada