dijous, 17 de novembre del 2016

peix espasa

Segons la Viquipèdia, el peix espasa o emperador és de carn molt apreciada, magra, tendra i delicada. La seva captura és semi industrial, artesanal o esportiva, amb palangres de superfície, soltes, curricà, arts d'arrossegament, encerclament, arts de platja, tremalls, línies de mà, canya i arpons. 
Des de l'antiguitat, la seva pesca és molt característica en els mars entre Sicília i Calàbria, i particularment a la costa tirrena de la província de Reggio; també és un plat típic de la cuina d'aquesta regió.
Es troba regularment als mercats, i es comercialitza fresc, refrigerat, congelat, fumat i en conserva però, per culpa de la gran acumulació de mercuri en els individus grans, aquests són una limitació al consum, per la qual cosa tenim que l'exemplar transformat en grafit, emulant Diògenes cercant homes honestos, sosté el fanal cercant no només l'honestedat en les persones sinó principalment la condició d'ecologisme i naturisme, virtuts que se suposa són les incapaces de contaminar els mars i oceans de mercuri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada