divendres, 18 de desembre del 2015

passat demà 20Dels espanyols

Considerar-te espanyola per imperatiu legal, te l’avantatge de què quan pots escapolir-te d’entrar en el seu joc optis per l’abstenció, la qual cosa no vol dir que la juguesca no et corprengui i així, si veus una gavina damunt d’una boia sostinguda per una corda aferrada a un mort (1) similar (tot i tractar-se d’altre tipus de cadàver) al que hi ha al Valle de los Caidos que continua mantenint tanta gent enganxada, ja et dóna peu per l’apunt de paranoia:
L’au fa el mateix posat que en campanya han fet els que la van incorporar al seu emblema és a dir, per ensarronar uns quants s’ha deixat fotografiar mostrant-se amable mirant polítiques socials esquerranes però, tant si els seus treuen majoria com si no, ajudats per la coalició que sigui, aviat ella i ells faran el gir de 180 graus deixant de mirar cap al cantó que tant els incomoda.
El 22D sabrem si la gavina continuarà representant el neoliberalisme ranci (agafant la maneta  de C’s)  o bé si un clavell (agafant la maneta d’un que s’il•lusiona que pot) el substituirà per un altre d’igual de passat encara que tal vegada, en aparença, sembli menys caspós. 

(1)  5. Àncora d’una sola grapa, fondejada i sòlidament subjecta a una boia per a amarrar-hi les embarcacions; cast. cuerpo muerto. També pot esser el mort una peça de ferro o de pedra viva, sense forma d’àncora. Mestre Llauna horabaxet s’amarrava en es mort en mitx des Portitxol, Roq. 31.
|| 6. Piló, boia, anella o altre punt fix per a amarrar-hi embarcacions en un port; cast. cuerpo muerto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada