dimecres, 4 de febrer del 2015

columba livia

Arraulits als teulats suportant baixes temperatures veus els coloms; tal vegada per la prohibició de donar-los-els menjar als llocs públics urbans, es debiliten fins a emmalaltir i sovint acaben atrapats pel bec d’una sempre famolenca gavina o trepitjats per les rodes del cotxe que no han pogut esquivar encara que anés a velocitat lenta.
Diuen que aquest animal, símbol mundial de la pau, ocasiona molèsties i, Déu n’hi do les explicacions d’alguns ajuntaments per combatre la seva proliferació: “Quant a l’estructura urbana, ocasionen danys de considerable importància als edificis i espais públics. Els seus excrements tenen un elevat efecte corrosiu, ocupen i obstrueixen forats de ventilació, embruten balconades, finestres i terres... Aquests animals són transmissors de diferents malalties i portadors de paràsits que es troben a les plomes i que en contacte amb les persones poden provocar des de diarrees o mals de caps deguts a malalties com les al•lèrgies i l’hepatitis. A banda de puces, paparres, àcars i aràcnids....”
Tot i així, creus que seria millor poder veure coloms en excés voleiant per parcs i jardins arreplegant les engrunes de menjar que petits i grans, il•lusionats, es deixarien prendre de les mans, que veure’ls malaltissos extingir-se de mica en mica..., això sí, gràcies a una controlada “normativa governamental”, tothom queda eximit de sentir-se culpable del seu  extermini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada