dimarts, 2 de setembre del 2014

bougainvillea spectabilis? NO Nerium oleander L. SÍ

“esmenament”
 On deia: “Diuen que les buguenvíl•lees són difícils d’encarrilar, hi ha però que, conscients del poc espai on les ha tocat créixer, no es resignen a no lluir l’esplendor que les caracteritza i se les empesquen per formar una mena d’enjoiellat jardí vertical on, el magenta de la flor i verdor de la resta, fan la delícia dels vianants.” 

Ha de dir: Com que sovint passo pel costat de buguenvíl•lies, inconscientment vaig deduir que aquest baladre vist a distància també ho era i d’aquí el meu error imperdonable (doncs ja tinc una edat) de penjar una fotografia sense contrastar com cal el nom que l’hi dono. Així doncs, gràcies a l'observació d’un amic, el que surt a la foto és un baladre, per tan el títol correcte  és el de “baladrenassos” que, en tractar-se d’un arbust, potser no sigui tan difícil d’encarrilar però si igual d’espectacular, a més a més, dada la seva toxicitat, diuen que, estudiada i tractada als laboratoris té un munt de possibilitats mèdiques..., per si de cas però, seguirem contemplant-lo amb respecte i sobretot, a distància.


4 comentaris:

  1. Segur que és una buganvilia ,? a mi em sembla més una azalea , crec.
    A casa em tenim una de ben polida, de buganvilla.

    ResponElimina
  2. potser tens raó, ja et faré una foto d'aprop de la flor (la veig cada dia), jo, en qüestió de botànica també sóc una ignorant i amb molt de gust ho rectificaré. salut!

    ResponElimina
  3. Veus , jo també em vaig errar però si volia dir baladre. Ambdos sabem una micona més. ;) .Gràcies a tu . salute.

    ResponElimina