dissabte, 27 d’abril del 2013

a sota la runa

benetton

Con la seguridad que le da su amplia experiencia, el vicepresidente, Alessandro Benetton, 47, se mueve como pez en el agua en esta operación. Hijo de Luciano, líder de la primera generación del clan, Alessandro ha tomado las riendas de la familia como antes lo hiciese su padre, avalado por sus estudios en Harvard y su amplia experiencia, donde destaca, entre otras aventuras, su paso por Goldman Sachs. Por si fuera poco viene de ser nombrado empresario del año por Ernst & Young, además de ser un honorable Cavaliere del Lavoro, título compartido con hombres como Silvio Berlusconi, Luca Cordero di Montezemolo o la mano derecha de Monti, Corrado Passera.


A sota la runa encara hi ha cossos
mango

La cadena de moda Mango lleva meses inmersa en un cambio de estrategia con el que espera que su facturación crezca un 30% en 2012, después de que el año pasado se impulsara un 11%, hasta 1.408 millones de euros.


A sota la runa encara hi ha cossos, cossos triturats pel pes dels cantells de formigó i ferramenta dels materials de la feble construcció.
A sota la runa encara hi ha cossos que mai podran ser  rescatats sencers per donar-los una humil digna cerimònia de comiat. A sota la sangolenta  runa que  cap catàstrofe natural ha produït, encara hi ha cossos.

La usura, l’esclavitud, la dictadura de la moda, el menyspreu dels valors ètics..., reduir costos, abaratir la mà d’obra sigui com sigui,  dones, criatures i homes que amb prou feina se'ls concedeix un precari  tipus de contracte de teball, feinejant per les naus d’un edifici industrial construït també retallant costos en els materials de construcció, naus sobre carregades de maquinaria tèxtil pesant i personal amuntegat per fer-les funcionar les 24 hores al dia..., a sota la runa encara hi ha cossos...

Aquest és el triomf del capitalisme. Aquesta és la gran derrota de la classe obrera.

Això és el rerefons de la globalització on la misèria i la criminalitat gaudeixen d’aquesta prepotent carta blanca "institucionalment"  legalitzada on  és perpetua, segle rere segle, el sempre silent costum de l'esclavatge encobert. 

A sota la runa encara hi ha cossos que passats els dies ja no hi haurà cap esperança de trobar-los amb  vida, així doncs, una potent maquinaria de construcció com grues, excavadores,  bulldozers, que tal vegada estan operant en la construcció d’importants centres de negoci  amb luxosos edificis d’hotels,  d’oficines i de vivendes per la població benestant del país, emergent diuen, de l'Ïndia, s’encarregaran de fer desaparèixer la mala imatge de la tragèdia i al mateix temps, el mal son dels familiars miraran d’apaivagar-lo deixant l’espai ordenat i net i qui sap si algú tindrà el detall o el cinisme de col•locar un petit monument in memoriam.

I quan al lloc de l'esfondrament  ja no quedi cap rastre d’arena i de sang, no hem de patir per res, la dictadura del mercat segueix funcionant i en algun altre lloc proper,  ja fa temps que s’amunteguen les comandes per la fabricació i subministrament de roba confeccionada, sabates deportives, complements....., que les empreses com  Mango, Benetton, Inditex, Adidas, s’encarreguen de distribuir  per ser massivament consumides  gràcies a l’enginy d’importants campanyes publicitàries que són les encarregades de que, en el 1er. món ningú es privi d’anar a la moda. La crisi no té cap importància, amb una assegurada sobreproducció gràcies també a una assegurada mà d’obra barata, el preu final del producte per a la butxaca consumidora serà tan baix que qualsevol persona amb qualsevol poder adquisitiu se’n podrà beneficiar.

1 comentari:

  1. Lésclavatge , ni molt manco és va acabar . Ni tampoc es qüestió de colors .Per molt polit que ho pintin .
    Els colors de moda segueixen essent els de sempre , els clasics: gris runa i vermell sang.

    ResponElimina