dimecres, 9 de gener del 2013

lligat i ben lligat


                                                  Hospital Verge de Toro, Menorca


A rel de la noticia 
La seguridad social pedirà al govern que le devuelva el antiguo Hospital Verge del Toro para así venderlo.
omplo avui l'espai fent una simple copia del full d'un diari íntim:


8. doctubre 07
 “Dues o tres vegades he estat al nou hospital Mateu Orfila, sempre deies que no arribaries a temps de conèixe’l i mira, tenies raó però et diré una cosa, malgrat tots els avantatges positius pels usuaris i treballadors, no deixa de ser una freda estructura impersonal, és com estar en un gran supermercat de polígon industrial. Dins d'un gran mòdul els espais interiors també son modulars amb plafons clònics que separen estances, les finestres, com no, totes amb marcs d'alumini o semblant, així com les portes i no et dic de les taules i mostradors tots de "fòrmica" d'última generació, i el sostre fet d'aquelles plaques que quan l’edifici ja té un temps sempre en falta alguna; be, tot plegat al igual que el mobiliari urbà on es nota que hi ha una multinacional que ho fabrica en sèrie i te l’exclusiva de distribució per a tot el territori de l’estat espanyol.

El Verge del Toro, ( l’altre casa deies tu, i que tant vam visitar), tot i estar en un estat de deixadesa provocada per l’administració, tenia l’encant d'uns grans finestrals d'obertura de guillotina, tots ells de fusta amb petits quadrats de vidre emmarcats. L’escala central amb el clàssic ascensor vist a través d'una reixa de ferro i les escales d'un senzill però noble marbre..., el més important però, la seva ubicació damunt d'una espècie de turó on la visió del port de Maó, que diuen que és un dels ports naturals més bells de la mediterrània, provocava una sensació de serena complaença i per tant exercia de teràpia, relaxant  tensions acumulades ja sigui per part de malalts, acompanyants o personal sanitari.

No se sap encara l’ús que pensen fer d'aquest emblemàtic edifici propietat del poble de Menorca, però nosaltres mal pensades com sempre, creiem que la gran jugada especulativa un dia o altre es sabrà , i qualssevol dia sortiran amb la gran noticia de que, pel bé de tots, la multinacional X ,(a preu de saldo però en benefici dels menorquins), és la propietària del edifici i per tant podrà fer el que l’ hi passi pels collons tot remarcant, els components de la gran empresa, que els costarà molt recuperar el capital invertit, és a dir, que faran un favor al poble encara que tinguin pèrdues....,  i tota la ciutadania de Menorca, callada cornuda i pagant el veure.”

Hotel de luxe? Balneari de luxe?, Geriàtric de luxe per potents jubilats?...!quí lo sa? però a  l'ou de la serp  ja li falta menys per trencar-se.

2 comentaris:

  1. Que llastimos la fotuda cucala del negoci inmediat i del vasallatge banyut que ho permetem.
    Et vaig anomenar les distòpies i pens amb la pròpia que visque Unabomber : http://es.wikipedia.org/wiki/Unabomber

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desconeixia el mot distòpia i per tant el seu significat, i d’unabomber també fins ara no en sabia res. M’has alliçonat, i animat a creure que tal vegada si que som més dels que “ells volen i diuen”, pensant que som quatre gats.

      Elimina