dissabte, 19 de gener del 2013

democràcia amb peus de fang


Tot déu enfurismat pels casos de corrupció dins dels partits majoritaris. Però..., què podem esperar d'uns representants polítics que com a cap d'estat, accepten, defensen i mantenen  un rei usurpador de drets dinàstics, i que a mida que passa el temps, en lloc d'adquirir saviesa li augmenta la seva curtedat mental?,  el patètic personatge és tan miserable que ni les crosses que ha de dur pel seu deteriorament físic,  aconsegueixen dignificar-lo com a persona. 

Així doncs, si recordem com va acabar la llarga nit del franquisme, -el seu antecessor i mestre-    prolongant una agonia que va permetre lligar  tota mena de caps mans i peus a fi i efecte de mantenir el poder  d'oligarques  financers i religiosos locals i aliens, tenim garantits corruptes i cervells curtets per a molta estona. 

Fa fredor pensar que de les crosses a la cadira de rodes, poden seguir  humiliant, dominant i esclavitzant fins aconseguir desposseir-nos de tot allò que ens pensàvem haver guanyat a base d'anar avançant tot confiant en  que una emblemàtica Declaració dels Drets Humans, era clau per eradicar injustícies als cinc continents. 

L'antònim de l'oligarquia diuen que és la democràcia. Fins i tot  amb els seus ben ensinistrats i dotats exèrcits de sicaris,  han usurpat el més preuat que pot tenir l'ésser humà fent-se dir i fent-nos creure que són demòcrates. 

La frase:“Venceréis pero no convenceréis”  d'Unamuno, sembla ser que estem condemnats a repetir-la, bisar-la i redir-la fins martellejar-los el cervell a veure si de tant en tant aconseguim fer-ne estrallar algun. 

3 comentaris:

  1. Hi ha que convencer amb humanitat d´" H Unamuno ".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noi!, un hac de més, un tant que és tan i un son que és són.
      L’ortografia entre altres qüestions sempre l’he dut malament, el castellà si vols que et digui, se me’n fot, però el català, per respecte a la llengua materna, no deixa de fer-me mal i ni tan sols em serveix dir com excusa que en la escolarització me’l van furtar...., t’agraeixo la rectificació. Salut!

      Elimina
    2. no se com es diu en llati . Traductor : errare humanum est. rectificare sapiens est.
      Avam si els cabrons de torn fan tanta via com tu . " No caera esa breva " si no li feim sa traveta.
      salut que no cansa.

      Elimina