dimarts, 13 de novembre del 2012

Arxiu. Ulrike Meinhof


Mentre economistes, polítics, filòsofs, periodistes, tertulians saberuts o ignorants diuen la seva, mentre la ciutadania perplexa cerca les mil i una maneres d'intentar aturar de forma pacífica -no ens queda més remei, “ells” en violència tenen sempre les de guanyar - el nazineoliberalisme que patim, què pocs dels que passen la cinquantena se'n recorden del cas de del grup Baader-Meinhof. que als anys 70 van portar de corcoll al govern alemany.
Aquests “terroristes”, d'alguna manera tenien molt clar que, de no aturar-los o desemmascarar-los, el neoliberalisme nazi alemany ens portaria al lloc on exactament ara estem. La banda Baader-Meinhof va optar per l'acció directa, i van fer vessaments de sang amb atemptats mortals dirigits a la oligarquia,  amb aquestes accions però, ja ens van avisar i posar al corrent de en quines mans s'anava assentant la democràcia a Europa, però els “altres” els poders fàctics de la alemanya que diuen que prest van voler passar fulla de l'horror nazi, els va detenir i empresonar fins demonitzar-los i exterminar-los amb dubtosos arguments d'autosuicidis . La majoria de la població s'ho va creure sense aturar-se a pensar en quin lloc era més escaient de col·locar l'adjectiu “terrorista”. Ara però, en aquesta unió europea liderada pels germànics, ja  comencem a tenir-ho tot més clar doncs, el “terrorisme d'estat” d'alguna manera ja van aconseguir legitimar-lo.


La major part de la pel·lícula s'ocupa del naixement de la Fracció de l'Exèrcit Roig i les seves primeres accions, entre el 1967 i el 1977.


1 comentari:

  1. No se si estractas de lamateixa pel.licula però aqui deix l´enllaç per a descarregar-la.

    Interesentissim document a tenir molt en compte.
    Si a qualqu li fa vessa cercar , que no sigui per manca d´informació :http://es.wikipedia.org/wiki/Fracci%C3%B3n_del_Ej%C3%A9rcito_Rojo

    Salut i revolució. !!!


    http://www.peliculasyonkis.com/ficha/pelicula/raf-faccion-del-ejercito-rojo-2008

    Sinopsis [Subir] Alemania, década de los 70: mortales atentados bomba, la amenaza del terrorismo y el miedo al enemigo interior sacuden los mismos cimientos de la todavía frágil democracia alemana. Los hijos radicalizados de la generación nazi, dirigidos por Andreas Baader (Moritz Bleibtreu), Ulrike Meinhof (Martina Gedeck) y Gudrun Ensslin (Johanna Wokalek) libran una violenta guerra contra lo que perciben como el nuevo rostro del fascismo: el imperialismo americano respaldado por el ‘establishment’ alemán. Su objetivo es crear una sociedad más humana pero, al emplear medios inhumanos, no sólo provocan terror y derramamiento de sangre, sino que también pierden su propia humanidad. El hombre que los comprende es también el encargado de darles caza: el jefe de la policía alemana Horst Herold (Bruno Ganz). Y, aunque logra tener éxito en su implacable persecución de los jóvenes terroristas, sabe que no suponen más que de la punta del iceberg...

    ResponElimina